10.05. Food Engineering

Organization name
10.05. Food Engineering
Director
City
Denizli
Country
Turkey

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)

Results 241-260 of 371 (Search time: 0.027 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
2412021Karpuz Kabuğu Tozunun Glutensiz Kekte Kullanım PotansiyeliIşık Fatma 
2422017Kinetic modeling of quality aspects of fermented sausage (Sucuk) during storageÖzkal, Sami Gökhan ; Storage, Hüdayi
2432016Kinetic of color changes in almond (Akbadem variety) during roasting and storageNizamlioglu, N.M.; Nas, Sebahattin 
2442019Kinetics of allicin potential loss in garlic slices during convective dryingDoganturk, M.; Demiray, Engin ; Gursoy, O.; Yilmaz, Y. 
2452023Kinetics of Antioxidant Activity and Color Degradation in Tomatoes during Hot Air DryingGokmen, Adeviye Rana; Demiray, Engin ; Tülek, Yahya ; Yilmaz, Y. 
2462011Kinetics of traditional Turkish sausage quality aspects during fermentationErcoşkun, Hüdayi ; Özkal, Sami Gökhan 
2472018Koruk Sularının Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Pastörizasyon ve Potasyum Sorbat İlavesinin EtkisiErgezer, Haluk ; Gökçe, Ramazan ; Akcan, Tolga
2482005Kuru incirlerin aflatoksin, patulin, ergosterol içeriği ve farklı koşullarda aflatoksinlerin parçalanma düzeyleriKaraca, Hakan 
249Jun-2009Kurutma işleminde domatesin likopen, ß-karoten, askorbik asit ve renk değişim kinetiğinin belirlenmesiDemiray, Engin 
2502009Kurutma İşleminde Domatesin Lycopersicum esculentum Mill Askorbik Asit ß Karoten Likopen ve Renk Değişim Kinetiğinin BelirlenmesiTülek, Yahya ; Demiray, Engin 
2512015Küf Gelişimi ve Mikotoksin Oluşumunun Kontrolünde Doğal Bitki Ekstraktlarının KullanımıGünaydın, Şule; Karaca, Hakan 
252Mar-2021Kırmızı pancar ve üzüm kabuğundan farklı ekstraksiyon koşullarında boyar madde üretimiYeler, Hatice Betül 
2532001Kırmızıbiberlerde acılık ve renk bileşikleriKadakal, Çetin ; Poyrazoğlu, Ender; Yemiş, Oktay; Artık, Nevzat
2542012Lactococcus lactis'e kitine tutunma yeteneği kazandırılarak immobilize sistemde sürekli nisin üretimiŞimşek, Ömer ; Karasu, Nihat; Sabanoğlu, Seba; Kördikanlıoğlu, Burcu
2552013Lactococcus lactis'te solunumun hemin ile stimüle edildiği yarı-kesikli fermentasyon sisteminde nisin üretiminin optimizasyonuŞimşek, Ömer ; Kördikanlıoğlu, Burcu
256Jul-2019Laktik asit bakterileri tarafından üretilen patojene spesifik bakteriyosinlerin karakterizasyonu ve kokteyl olarak kullanımıKaya, Halil İbrahim 
2572016Laktik Asit Bakterilerinde Otoliz ve Peynir Teknolojisindeki ÖnemiŞimşek, Ömer ; Gürsoy, Oğuz; Dalca, Selime Hazır; Yılmaz, Yusuf 
2582022Limon Kabuklarının Sıcak Hava, Mikrodalga ve Sıcak Hava-Mikrodalga Kombinasyonu ile KurutulmasıÖzkal, Sami Gökhan ; Uysal, Mahmut Burak
2592020Macar Salamı Üretiminde Kurutulmuş İstiridye Mantarı (Pleurotus ostreaus) Kullanım OlanaklarıErgezer, Haluk 
2602015MAKARNANIN ZENGİNLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK YAKLAŞIMLARÖzgören, Ezgi ; Yapar, Aydın