Browsing by Department 21.01. Gastronomy and Culinary Arts

Showing results 1 to 56 of 56
Issue DateTitleAuthor(s)
2013Algılanan destinasyon imajının tavsiye davranışı üzerine etkisi: Safranbolu'da bir araştırmaSevim, Burhan; Seçilmiş, Cihan; Görkem, Onur 
2024Approaches to conservation of gastronomic heritage in the process of industry 4.0 and climate changeOzturk, H.M. 
2007Aşçıların Beslenme (Besin Öğeleri) Bilgi Düzeyleri Üzerine Bir AraştırmaÇekal, Nurten 
2024Beslenme ve seyahat ilişkisi: Glutensiz beslenen kişilerin tatil tercihleri üzerine bir araştırmaAtik, Ezgi ; Atik, Emre 
2011Comparison of vacuum cooling with conventional cooling for purslaneMutlu Özturk, Hande ; Özturk, Harun Kemal ; Kocar, G.
2020Covid-19 Salgınının Turizm Endüstrisine Etkisi ve Ülkelerin Kriz Yönetim Stratejilerinin Karşılaştırmalı AnaliziBayram, Murat ; Arıcı, Semih ; Bayram, Ümmühan 
2022COVİD 19 İLE MÜCADELEDE TÜRK MUTFAĞININ ÖNEMİÇekal, Nurten ; Aktürk, Hatice 
2023Determination and evaluation of parameters affecting tourism revenue by machine learning methodsMutlu Öztürk, Hande ; Güler, Özgür; Polat, Olcay 
2009Effect of pressure on the vacuum cooling of iceberg lettuceÖztürk, Hande Mutlu ; Öztürk, Harun Kemal 
2012Elderly deaths associated with balneotherapy in Denizli, Turkey province: Three autopsy casesKurtuluş, Ayşe ; Çekal, Nurten ; Acar, Kemalettin ; Boz, Bora 
2021Energy and exergy analyses of vacuum cooling as experimental assessment: case study for boiled cauliflower (Brassica Oleracea Var)Ozturk, Hande Mutlu 
2023Estimating meat consumption based on economic indicators using linear regression analysis approach: A case study of TürkiyeMutlu Öztürk, Hande ; Öztürk, Harun Kemal 
2009Evle İlgili İşlerde Verimlilik: Kadınların Çevresel Tasarıma İlişkin Bilgi DüzeyleriKalınkara, Velittin ; Çekal, Nurten 
2017Experimental performance assessment of a vacuum cooling system through exergy analysis methodMutlu Özturk, Hande ; Hepbasli, A.
2023Film Etkili Turizm Kapsamında “Zeytin Ağacı” Dizisinin Göstergebilimsel Bir AnaliziAlkaya, Serap ; Mutlu Öztürk, Hande 
2015Franchising Sistemi Uygulanan Fast Food İşletmelerinde Örgütsel Bağlılık: Denizli ÖrneğiGörkem, Onur 
2021Gastronomi Araştırmalarına Bütüncül Bir Bakış: Bibliyometrik Bir AnalizBayram, Ümmühan ; Arıcı, Semih 
2023Gastronomi Turlarında Memnuniyet Yaratan UnsurlarBayram, Ümmühan 
2018Gastronomik Kültürel Miras Olarak Buldan GünbalıBayram, Ümmühan 
2016GASTRONOMİ EĞİTİMİNDE GEÇ Mİ KALINDI ACELE Mİ EDİLİYOR?Görkem, Onur ; Sevim, Burhan
2019Gaziantep Mutfağına Özgü Çorbalara İlişkin Müşteri Değerlendirmelerinin İncelenmesiAktürk, Hatice ; Çekal, Nurten 
2016Hava Yolu Yolcularının Kabiniçi Hizmet Algılarının Değerlendirmesi: Türk Hava Yolları ÖrneğiGörkem, Onur ; Yağcı, Kamil 
2019Hidrolik Santrallerin Turizm ve Kültürel Mirası Üzerine EtkisiMutlu Öztürk, Hande ; Öztürk, Harun Kemal 
2020Importance of creativity and innovation for gastronomy and business tourismBoz N.; Ozturk H.M. 
2020Information security awareness in tourism enterprises: Case of Turkish manager opinionsYağci K. ; Akçay S.; Efendi M.; Öztürk H.M.
2018İthal Gıda Ürünü Kullanımının Yöresel Lezzetler Üzerine EtkisiGörkem, Onur ; Öztürk, Hande Mutlu 
2022Kabin Tipi Kurutucularda Güneş Enerjisi ile Kayısı KurutulmasıÖztürk, Harun Kemal ; Mutlu Öztürk, Hande 
2008Kadınların evde iş kolaylaştırma yöntemlerine ilişkin görüşleri ve bu yöntemleri kullanma durumlarıÇekal, Nurten 
2020Konaklama İşletmelerinde Çalışan Yöneticilerin Bakım Yönetimi Uygulamalarına Bakışı: Denizli’de Faaliyet Gösteren Konaklama İşletmeleri ÖrneğiÖztürk, Hande Mutlu ; Meran, Cemal 
2020Konaklama İşletmelerinde Çalışan Yöneticilerin Yaratıcılık EngelleriMutlu Öztürk, Hande ; Alkaya, Serap 
2022Kültür turları kapsamında ziyaretçi deneyiminde turist rehberlerinin rolü: Pamukkale Bölgesi örneğiAtik, Emre ; Atik, Ezgi 
2017Kırgızistan çevrimiçi destinasyon imajının değerlendirilmesiBayram, Murat ; Bayram, Ümmühan ; Kara, Mikail
2019Life-Cycle Cost, Cooling Degree Day, and Carbon Dioxide Emission Assessments of Insulation of Refrigerated Warehouses Industry in TurkeyMutlu Özturk, Hande ; Dombaycı, Ömer Altan ; Caliskan, H.
2020Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Çevre Kimliklerinin Belirlenmesine Yönelik Bir AraştırmaAlkaya, Serap ; Mutlu Öztürk, Hande ; Yağcı, Kamil 
2019Maintenance and maintenance management systems in accommodationÖztürk, Hande Mutlu ; Öztürk, Harun Kemal 
2023Michelin Rehberi’nde yer alan restoranların menülerinin glütensiz beslenme kapsamında incelenmesiAtik, Ezgi ; Atik, Emre 
2017Microbial analysis of meatballs cooled with vacuum and conventional coolingÖztürk, Hande Mutlu ; Öztürk, Harun Kemal ; Kocar, G
2021Okul Öncesi Dönemde Kültürel Miras Eğitimine İlişkin Öğretmen Görüşleri: Denizli İli ÖrneğiMutlu Öztürk, Hande ; Güngör, Hande ; Gülay Ogelman, Hülya 
2022Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Lisans Öğrencilerinin “Kültürel Miras” Kavramına İlişkin Algılarına Yönelik Metafor AnaliziGüngör, Hande ; Mutlu Öztürk, Hande ; Ogelman, Hülya Gülay
2018Otel çalışanlarının kariyer beklentilerinin kariyer stratejilerine etkisi ve pozitif ilişkisel yönetim ile ilişkisiBaraz, A Barış; Atik, Ezgi 
2016Otel İşletmeleri Instagram Paylaşımlarının Sosyal Medya Pazarlaması Kapsamında İçerik Analizi Yöntemi İle Değerlendirilmesi1Bayram, Murat ; Bayram, Ümmühan ; Arıcı, Semih 
2020Otel İşletmelerinde Çalışan Yöneticilerin "Stajyer" Kavramına İlişkin Algılarına Yönelik Metafor AnaliziMutlu Öztürk, Hande ; Alkaya, Serap 
2023Otel İşletmelerinde Yenilik Ölçeği Geçerlilik ve Güvenilirlik ÇalışmasıBaraz, Avni Barış; Atik, Ezgi 
2022Oyun tabanlı uygulamalar ve turizm eğitiminde kullanımıAtik, Ezgi ; Atik, Emre ; Yağcı, Kamil 
2021Öğrenme yönetim sistemi kullanımının teknoloji kabul modeli kapsamında incelenmesi: Anadolu Üniversitesi örneğiBaraz,Avni Barış; Atik, Emre ; Atik, Ezgi 
2022PAMUKKALE KARAHAYIT BÖLGESİ’NDE BULUNAN TERMAL OTELLERDE PANDEMİ SÜRECİNDE VE SONRASINDA YENİLİK YÖNETİMİNİN İNCELENMESİAtik, Ezgi 
2019Pişmiş Brokoli ve Karnabahar İçin Vakum Soğutma Enerji AnaliziMutlu Öztürk, Hande ; Öztürk, Harun Kemal 
2013A study on the satisfaction level of tourists with Turkish cuisineÇekal, Nurten ; Ozcelik, A.O.; Surucuoglu, M.S.
2022Sustainable food alternative in gastronomy: Edible insects (entomophagy)Doğan, Esradeniz; Çekal, Nurten 
2023Sürdürülebilir gastronomi turizmi: bir sistematik literatür taramasıBayram, Ümmühan 
2020Sürdürülebilir Turizm Planlaması İçin Yerel Halkın Turizme Bakış Açısının Değerlendirilmesi: Buldan ÖrneğiBayram, Ümmühan ; Alkaya, Serap 
2020Teknolojik Gelişmeler ve Gastronomi Alanına Yansımaları: Gastronomi 4.0Mutlu Öztürk, Hande 
2014Traditional foods of Turkish cuisineÇekal, Nurten 
2020Türk Mutfak Kültürüne Katkısı Bakımından Göçler: Selanik Mübadilleri Üzerine Bir AraştırmaAtik, Ezgi ; Atik, Emre 
Aug-2007Vakum soğutma sisteminin mantar ve marul soğutulmasında uygulanmasıMutlu Öztürk, Hande 
2018Yiyecek içecek ikramlarının hava yolu yolcu memnuniyetindeki yeriGörkem, Onur ; Yağcı, Kamil ; Bayram, Murat