10.05. Food Engineering

Organization name
10.05. Food Engineering
Director
City
Denizli
Country
Turkey

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)

Results 21-40 of 372 (Search time: 0.045 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
212011Bazı Alicyclobacillus Türlerinin Değişik Ortam Koşullarında Isıl Dayanıklılıklarının BelirlenmesiTülek, Yahya ; Ceviz, Gülin
221998Bazı baharat uçucu yağlarının çeşitli bakterilere karşı antimikrobiyal etkisiÇon, Ahmet Hilmi ; Ayar, Ahmet; Gökalp, Hüsnü Yusuf
232016Bazı Fermente Gıdalardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Suşlarının Metal Dirençlilik ÖzellikleriÖzel, Burcu ; Kaya, Halil İbrahim ; Şimşek, Ömer 
242018Bebek Beslenmesi İçin Zenginleştirilmiş Formülasyonla Hazırlanan Uşak Tarhanası Hamurunun Fermantasyonunda Mikrobiyolojik ve Kimyasal DeğişimlerŞimşek, Ömer ; Zehir, Duygu 
252014Beyaz Peynirde Nisini Tolere Eden Laktik Asit Bakteri Miktarı ve ÇeşitliliğiŞimşek, Ömer ; Kördikanlıoğlu, Burcu; Yazıcı, Gizem; Kaya, Halil İbrahim 
262011Bioconversion of linoleic acid into conjugated linoleic acid by lactic acid bacteria isolated from cheeseGursoy, O.; Yılmaz, Yusuf ; Ozel, S.; Çon, Ahmet Hilmi 
272023Bitkisel ekstraktli nanoliflerin elektro eğirme yöntemi ile üretimi ve sosis kaplamada kullanımıZambak, Özlem 
282023Bitkisel ekstraktlı nanoliflerin elektro-eğirme yöntemi ile üretimi ve sosis kaplamada kullanımıZambak, Özlem 
292008Body fat distribution in childhood obesity: Association with metabolic risk factorsSemiz, Serap ; Özgören, E. ; Sabir, Nuran ; Semiz, E.
302013Cationized natural dyeing of cotton fabrics with corn poppy (papaver rhoeas) and investigation of antibacterial activityGedik, Görkem ; Yavaş, Arzu ; Avinç, Osman Ozan ; Şimşek, Ömer 
312008Ceruloplasmin, copper, selenium, iron, zinc, and manganese levels in normal and sulfite oxidase deficient rat plasma: Effects of sulfite exposureHerken, Emine Nur ; Kocamaz, Erdoğan ; Kucukatay, M.B. ; Vural, H.; Demirin, H.; Küçükatay, Vural 
322019Characterization of a 4,6-?-glucanotransferase from Lactobacillus reuteri E81 and production of malto-oligosaccharides with immune-modulatory rolesİspirli, H.; Şimşek, Ömer ; Skory, C.; Sağdıç, O.; Dertli, E.
332019Characterization of pathogen-specific bacteriocins from lactic acid bacteria and their application within cocktail against pathogens in milkKaya, Halil İbrahim ; Şimşek, Ömer 
342020Characterization of pediococcus acidilactici PFC69 and lactococcus lactis PFC77 bacteriocins and their antimicrobial activities in tarhana fermentationKaya, Halil İbrahim ; Şimşek, Ömer 
352019Chemical and sensory characteristics of dried Çökelek cheeses at different temperaturesErgene, Gamze; Arslan, Seher 
362011Chemical composition of European squid and effects of different frozen storage temperatures on oxidative stability and fatty acid compositionAtayeter, S.; Ercoşkun, Hüdayi 
372012Chemical composition, fatty acid profile and colour of broiler meat as affected by organic and conventional rearing systemsKüçükyilmaz, K.; Bozkurt, M.; Çatli, A.U.; Herken, Emine Nur ; Çinar, M.; Bintaş, E.
382016Chemical composition, nutritional value and in vitro starch digestibility of roasted chickpeasSimsek, Senay; Herken, Emine Nur ; Ovando-Martinez, M.
392024Chemical, physical and sensory properties of gluten-free potato crackers supplemented with cowpea, faba bean and mung bean floursAslan, S.T. ; Isik, F. 
402018CHİA TOHUMU KULLANILARAK ZENGİNLEŞTİRİLEN GALETALARIN BAZI KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİÖzgören, Ezgi ; Kaplan, Hatice Betül ; Tüfekçi, Senem