10.05. Food Engineering

Organization name
10.05. Food Engineering
Director
City
Denizli
Country
Turkey

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)

Results 181-200 of 372 (Search time: 0.044 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
1812010Enzymatic processing and antioxidant activity of agricultural waste autohydrolysis liquorsAkpinar, O.; Gunay, K.; Yılmaz, Yusuf ; Levent, O.; Bostanci, S.
1822005Ergosterol as a new quality parameter together with patulin in raw apple juice produced from decayed applesKadakal, Çetin ; Nas, Sebahattin ; Ekinci, Raci 
1831994Et Teknolojisinde Donma ve Çözülme Zamanı Donmuş ve Diğer Etlerin Model Sistemlerde Emülsiyon ve Kalorimetrik Özelliklerinin TespitiGökalp, Hüsnü Yusuf; Tülek, Yahya 
1842015Et ve Et Ürünlerinde Nitrit-Nitrat; Kullanım Avantajları, Yasal Sınırlamalar ve Güncel Alternatif YaklaşımlarKerimoğlu, Burcu Öztürk; Serdaroğlu, Fatma Meltem; Ergezer, Haluk 
1852016Et ve Ürünlerinde Protein Oksidasyonu: Etki Mekanizması, Tespit Yöntemleri ve EtkileriErgezer, Haluk ; Gökçe, Ramazan ; Hozer, Şeyma; Akcan, Tolga
1862012Ev ve işletme tipi Uşak tarhanası hamurlarında fermantasyon sürecine ait mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerin karşılaştırılmasıŞimşek, Ömer ; Özel, Serap; Çon, Ahmet Hilmi 
1872014Evaluating food additives as antifungal agents against Monilinia fructicola in vitro and in hydroxypropyl methylcellulose-lipid composite edible coatings for plumsKaraca, Hakan ; Pérez-Gago, M.B.; Taberner, V.; Palou, L.
1882011Evaluation of Malassezia species by Fourier transform infrared (FT-IR) spectroscopyErgin, Çağrı ; Vuran, M.E.; Gök, Yaşar ; Ozdemir, D.; Karaarslan, A.; Kaleli, İlknur ; Zorbozan, O. ; KABAY, Nilgün ; ÇON, Ahmet Hilmi 
1892016Evaluation of mono or mixed cultures of lactic acid bacteria in type II sourdough systemEkinci, Raci ; Şimşek, Ömer ; Küçükçuban, Ayça; Nas, Sebahattin 
1902022Exopolysaccharides Produced by Lactic Acid Bacteria and Their Therapeutic EffectsŞentürk, D.Z. ; Uçar, T.; Şimşek, Ö.
1912001Experimental determination of thermal conductivity of various milk and vegetable oil productsÖzkal, S.G. ; Tülek, Y.
1922011Experimental investigation of the cooling performance of a ground source heat pump system in Denizli, TurkeyKarabacak, R. ; Güven Acar, E.; Kumsar, Halil ; Gökgöz, Ali ; Kaya, M.; Tülek, Yahya 
1932023Exploring the impact of acorn extract on the quality and taste of beef meat burgersAkcan, T.; Ozunlu, O.; Ergezer, H. ; Gokce, R. 
194Jul-2021Farklı ceviz çeşitlerinin yağ oksidasyonu üzerine depolama koşulları ve paketleme tekniğinin etkisiYurdunuseven Yıldız, Aysun 
1951996Farklı Gıda Maddelerinin Isıl Özelliklerinin Deneysel ve Teorik Olarak BelirlenmesiTülek, Yahya ; Özkal, Sami Gökhan 
1962009Farklı Haşlama Yöntemleri ile Haşlanan Brokolilerde Glukosinolat Askorbik Asit Renk ve Tekstür Özelliklerindeki Değişimin İncelenmesiTülek, Yahya ; Gençdağ, Esra
1972016Farklı Kaplama Bileşenleriyle Kaplamanın Derin Yağda Kızartılan Piliç Nuggetların Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine EtkileriGökçe, Ramazan ; Akgün, Ali Aytaç; Ergezer, Haluk ; Akcan, Tolga
1982015Farklı Kurutma Yöntemlerinin Kekik (Origanum Onites) Örneklerinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisinin AraştırılmasıTülek, Yahya ; Kaspsaraçoğlu, Gizem
1992021Farklı Ön İşlemler Uygulanarak Glutensiz Mercimek Bisküvisi Üretiminin AraştırılmasTülek, Yahya ; Taş, Cansev
2001999Farklı starter kültürler kullanılarak üretilen sucukların bazı özellikleri ve uçucu aroma bileşenleriErcoşkun, Hüdayi