Browsing by Journal Title Akademik Gıda

Showing results 1 to 20 of 35  next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2021Ambalajlama Tekniği ve Depolama Koşullarının Ceviz İçi Kalitesi Üzerine EtkisiGüler, Buse; Karaca, Hakan 
14-Apr-2019Bacteriological, physicochemical, and melissopalynologic properties of some Turkish honeysBozbeyoğlu, Nur ; Arslan, Seher ; Güvensen, Aykut; Mercan Doğan, Nazime 
2016Bazı Fermente Gıdalardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Suşlarının Metal Dirençlilik ÖzellikleriÖzel, Burcu ; Kaya, Halil İbrahim ; Şimşek, Ömer 
2018Bebek Beslenmesi İçin Zenginleştirilmiş Formülasyonla Hazırlanan Uşak Tarhanası Hamurunun Fermantasyonunda Mikrobiyolojik ve Kimyasal DeğişimlerŞimşek, Ömer ; Zehir, Duygu 
2016Berrak Nar Suyu ve Konsantrelerinde Bulanıklık OluşumuYemiş, Oktay; Arslantürk, Hakime Gül
2014Beyaz Peynirde Nisini Tolere Eden Laktik Asit Bakteri Miktarı ve ÇeşitliliğiŞimşek, Ömer ; Kördikanlıoğlu, Burcu; Yazıcı, Gizem; Kaya, Halil İbrahim 
2020Color and Ascorbic Acid Degradation Kinetics of Red Pepper (Capsicum annuum L.) Slices during Vacuum DryingDemiray, Engin ; Tülek, Yahya 
2016Değişik Oranlarda Salça Üretim Atıkları İlave Edilerek Üretilen Tarhanaların Oksidasyon Parametrelerinin Zamana Bağlı DeğişimiIşık, Fatma ; Yapar, Aydın 
2015Denizli Karahöyük Ekmeği Zığır'ın Renk ve Tekstürel ÖzellikleriDemiray, Engin ; Çelik, İlyas; Nogay, Oğuzhan; Tülek, Yahya 
2014Effect of Cornelian Cherry Use on Physical and Chemical Properties of TarhanaIşık, Fatma ; Çelik, İlyas; Yılmaz, Yusuf 
2019Effect of Frozen Storage and Modified Atmosphere Packaging Followed by Cold Storage on Some Quality Characteristics of Semi-Dried PersimmonsKaraca, Hakan ; Kurşun, Elif
2021Effect of Storage and Some Hydrocolloid Blends on Physicochemical, Textural and Sensory Characteristics of Keşkül, a Dairy DessertKadagan, Selen; Arslan, Seher 
2015Et ve Et Ürünlerinde Nitrit-Nitrat; Kullanım Avantajları, Yasal Sınırlamalar ve Güncel Alternatif YaklaşımlarKerimoğlu, Burcu Öztürk; Serdaroğlu, Fatma Meltem; Ergezer, Haluk 
2016Et ve Ürünlerinde Protein Oksidasyonu: Etki Mekanizması, Tespit Yöntemleri ve EtkileriErgezer, Haluk ; Gökçe, Ramazan ; Hozer, Şeyma; Akcan, Tolga
2020Farklı Tane Unları ve Çekirdek Tozları Kullanılarak Glutensiz Lokma Tatlısı Üretimi ve Kalite ÖzellikleriÇelik, İlyas; Kuzuoğlu,Yasemin
2016Güneşte kurutulmuş bamyaların rehidrasyon kinetiğiDemiray, Engin ; Tülek, Yahya 
2016Gıda Ambalajlamada Son GelişmelerÇelik, İlyas; Tümer, Gözde
2016Gıda Mevzuatımız; Nereden, Nereye?Gökçe, Ramazan ; Ergezer, Haluk 
2019Gıdalarda Akrilamid Oluşum Mekanizmaları, Gıdaların Akrilamid İçeriği ve Sağlık Üzerine EtkileriNizamlıoğlu, Nizam Mustafa; Nas, Sebahattin 
2014İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Kahvaltı Alışkanlıkları ve Okul Kantini İle İlişkilerinin BelirlenmesiOrhan, Ayşen; Çelik, İlyas