10.05. Food Engineering

Organization name
10.05. Food Engineering
Director
City
Denizli
Country
Turkey

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)

Results 281-300 of 428 (Search time: 0.041 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
2812019Kinetics of allicin potential loss in garlic slices during convective dryingDoganturk, M.; Demiray, Engin ; Gursoy, O.; Yilmaz, Y. 
22023Kinetics of Antioxidant Activity and Color Degradation in Tomatoes during Hot Air DryingGokmen, Adeviye Rana; Demiray, Engin ; Tülek, Yahya ; Yilmaz, Y. 
32011Kinetics of traditional Turkish sausage quality aspects during fermentationErcoşkun, Hüdayi ; Özkal, Sami Gökhan 
42018Koruk Sularının Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Pastörizasyon ve Potasyum Sorbat İlavesinin EtkisiErgezer, Haluk ; Gökçe, Ramazan ; Akcan, Tolga
52005Kuru incirlerin aflatoksin, patulin, ergosterol içeriği ve farklı koşullarda aflatoksinlerin parçalanma düzeyleriKaraca, Hakan 
6Jun-2009Kurutma işleminde domatesin likopen, ß-karoten, askorbik asit ve renk değişim kinetiğinin belirlenmesiDemiray, Engin 
2672009Kurutma İşleminde Domatesin Lycopersicum esculentum Mill Askorbik Asit ß Karoten Likopen ve Renk Değişim Kinetiğinin BelirlenmesiTülek, Yahya ; Demiray, Engin 
2682015Küf Gelişimi ve Mikotoksin Oluşumunun Kontrolünde Doğal Bitki Ekstraktlarının KullanımıGünaydın, Şule; Karaca, Hakan 
269Mar-2021Kırmızı pancar ve üzüm kabuğundan farklı ekstraksiyon koşullarında boyar madde üretimiYeler, Hatice Betül 
2702001Kırmızıbiberlerde acılık ve renk bileşikleriKadakal, Çetin ; Poyrazoğlu, Ender; Yemiş, Oktay ; Artık, Nevzat
2712012Lactococcus lactis'e kitine tutunma yeteneği kazandırılarak immobilize sistemde sürekli nisin üretimiŞimşek, Ömer ; Karasu, Nihat; Sabanoğlu, Seba; Kördikanlıoğlu, Burcu
2722013Lactococcus lactis'te solunumun hemin ile stimüle edildiği yarı-kesikli fermentasyon sisteminde nisin üretiminin optimizasyonuŞimşek, Ömer ; Kördikanlıoğlu, Burcu
273Jul-2019Laktik asit bakterileri tarafından üretilen patojene spesifik bakteriyosinlerin karakterizasyonu ve kokteyl olarak kullanımıKaya, Halil İbrahim 
2742016Laktik Asit Bakterilerinde Otoliz ve Peynir Teknolojisindeki ÖnemiŞimşek, Ömer ; Gürsoy, Oğuz ; Dalca, Selime Hazır; Yılmaz, Yusuf 
2752022Limon Kabuklarının Sıcak Hava, Mikrodalga ve Sıcak Hava-Mikrodalga Kombinasyonu ile KurutulmasıÖzkal, Sami Gökhan ; Uysal, Mahmut Burak
162020Macar Salamı Üretiminde Kurutulmuş İstiridye Mantarı (Pleurotus ostreaus) Kullanım OlanaklarıErgezer, Haluk 
172015MAKARNANIN ZENGİNLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK YAKLAŞIMLARÖzgören, Ezgi ; Yapar, Aydın 
182010Microbiological quality of karin butter, a traditionally manufactured butter from TurkeyGökçe, Ramazan ; Aslanalp, Y.; Herken, E.N.
192007Mineral composition and total phenolic content of pomegranate molassesYılmaz, Yusuf ; Çelik, İlyas. ; Işık, Fatma. 
202021Mineral Content of Pitaya (Hylocereus polyrhizus and Hylocereus undatus) Seeds Grown in TurkeyNizamlioglu, Nizam Mustafa; Unver, Ahmet; Kadakal, Cetin